Hils på vår nye frivillighetskoordinator

Dorrit Svenning er en sprek 70 åring som ønsker å bruke noe av pensjonistilværelsen til å jobbe med frivilligarbeid. Hun er nå ansatt i en mindre stilling som frivillighetskoordinator hos oss på Jegersberg gård. 

1. Hva heter du?

Dorrit Svenning

2. Du har fått ny jobb i en alder på 70 år, fortell mer om det?

Jeg har alltid vært heldig med jobb og arbeidsliv og dette kan jeg bruke som pensjonist. Jeg kan gjerne gi litt tilbake til samfunnet. Dessuten har jeg nå mye tid som jeg ikke hadde da jeg jobbet, minst 40 timer i uka.

Da jeg skulle bli pensjonist tenkte jeg på hva jeg nå ville gjøre, hva jeg nå kan konsentrere meg om. Jeg hadde tre frivillige oppgaver som virket spennende og Jegersberg gård var førstevalget.

Gjennom livet har jeg skaffet meg et stort nettverk og mye erfaring som jeg kan bruke her og som er nyttig i frivillighetsarbeidet på gården, noen timer i uka.

Men det må sies at i tillegg til å være på gården gjør jeg som andre pensjonister – strikker, leser, trener, går turer og er med familien. Og jeg er veldig god til å gjøre absolutt ingenting.

3. Hva er ditt ansvar på Jegersberg gård?

Først og fremst skal jeg finne frivillige til gården. Jeg prøver å markedsføre der det finnes frivillige – fortrinnsvis sammen med folkene på gården.

Når vi har funnet frivillige lager jeg avtaler og følger dem opp. En viktig del er å finne ut hvor det er behov og sjekke ut at den frivillige passer inn.

4. Hva er det beste med å være på Jegersberg gård?

Først og fremst folkene!! Og så det at en gjør noe som er meningsfylt og nyttig sammen med andre. Jeg syns at konseptet Jegersberg gård er veldig viktig og bra, men først og fremst er det folkene.

5. Hvordan opplever du å være frivillig på gården?

Jeg føler meg verdsatt. Hele tiden er jeg møtt på en positiv måte av beboere og ansatte. Videre kjenner jeg at jeg oppleves som en ressurs og at min erfaring gjennom 70 år blir verdsatt og satt pris på.

6. Vil du anbefale andre å bli frivillig?

Ja det vil jeg absolutt anbefale. Du trenger ikke være pensjonist. Jegersberg gård passer for folk i ulik alder.

Har du litt ledig tid noen timer i uka som du kan tenke deg å bruke sammen med andre og gjøre oppgaver som er interessante, hyggelige og viktige for deg selv og andre – ta kontakt!

Bilde av Hils på vår nye frivillighetskoordinator

Dorrit Svenning
Frivillighetskoordinator
90190461
Send e-post